©2009 Domistyle, All rights reserved.
Contemporary Simplicity 

Goals: A very dated 1960’s isolated kitchen needed to be brought into the rest of the living space. A modest budget had to be considered. A larger eating area and socializing space was requested. Improved storage was a must.

Removal of the confining wall between the existing kitchen and the living room provided space for a multi-purpose peninsula. The raised bar shields kitchen disorder from the newly re purposed living room which became the dining area. The fireplace wall is now the backdrop for taller storage and display cabinets. The seating at the bar provides a comfortable visiting spot for guests. Improved lighting facilitates the cook’s work while adding visual focus to this area.

On the working side of the peninsula, the sink and clean-up areas combine with room for recycling. The L-shape of this peninsula shields the cook from people passing through the kitchen. The passageway at the end of the room gives access to the back entry and two walls of pantry cabinets and closets.

> Enlarge Contemporary Simplicity #1
> Enlarge Contemporary Simplicity #2
Project Portfolio
Photographs: Chris Frerichs,
True Photography